Move To Lapland

Kolari | Pajala

TYÖ

Pajalassa

PAJALAN

Opas työntekoon

Jos olet EU/ETA-maan tai Sveitsin kansalainen, sinun ei tarvitse hakea lupaa työskentelyyn Ruotsissa ja voit hakea töitä heti. Sinulla on jopa oikeus perustaa ja pyörittää omaa yritystä. Sinun pitää hakea oleskelulupaa, jos olet Sveitsin kansalainen ja haluat työskennellä pitempään kuin kolme kuukautta.

Tarvitset työluvan, jos olet EU/ETA-maan ulkopuolinen kansalainen. Tarjolla on erilaisia työlupia riippuen mistä tulet, kuinka kauan viivyt ja minkä parissa työskentelet. Maahanmuuttovirastosta saat tarkemmat tiedot. Migrationsverket.se

Ruotsissa on kaksi työsuhteenmuotoa, vakituinen työsuhde ja määräaikainen työsuhde, mutta saatat kohdata monia erilaisia käsitteitä.

Jos olet töissä yhdessä EU-maassa, mutta asut toisessa ja palaat asuinmaahasi päivittäin tai vähintään kerran viikossa, sinut katsotaan EU:n lainsäädännön nojalla nk. rajatyöntekijäksi.

EU:ssa ei ole yhteisiä sääntöjä, joissa määrättäisiin, miten kotimaansa ulkopuolella asuvien, työskentelevien tai oleskelevien EU:n kansalaisten tuloja on verotettava. Verotuksellinen kotimaasi voi kuitenkin yleensä verottaa kaikkialla maailmassa saamiasi tuloja, ansiotuloja tai muita kuin ansiotuloja. Näihin kuuluvat palkat, eläkkeet, etuudet, omaisuudesta tai mistä tahansa muista lähteistä saadut tulot. Näihin kuuluvat lisäksi omaisuuden myynnistä saadut pääomatulot kaikista maailman maista.

Yrittäjille

Oletko yrittäjä Pajalassa?

  • Pajalan kunta tukee yrityksen perustamista yhteistyökumppani Nyföretagarcentrum Nordin kautta, joka tarjoaa yrittäjälle maksuttoman neuvonnan ja koulutuksen kolme ensimmäistä vuotta.
 
  • Pajalan kunta ja paikalliset yritykset osallistuvat useisiin eri projekteihin ja yhteistöihin kuten esimerkiksi Heart of Lapland, LTU Business ja IUC Norr vahvistaakseen yrittäjyyttä, tuotekehittelyä ja infrastruktuuria.

  • Toimitiloja on tarjolla suhteellisen hyvin esimerkiksi toimistolle tai liiketoiminnalle niin yksityiseltä vuokranantajalta kuin kunnalliselta yhtiöltä Pajala Bostäder. Teollisuustontteja on myytävänä Pajalan kunnalta.
Pajala

Avoimet työpaikat

Yritykset

Paikallisia yrityksiä

Pajala

Snells Entreprenad AB

Kuljetus, lastaus ja murskaus | Pajala

Snells Entreprenad AB keskittyy kaivosteollisuuden toimintaan Pohjois-Ruotsissa ja työskentelee osissa Kaunis Ironin kaivosaluetta Kaunisvaarassa sekä Bolidenin ja LKAB:n kaivosalueita Gällivaressa. Suomalainen tytäryhtiö Snells Finland AB toimii Bolidenin kaivoksella Suomessa. Yrityksen koneisto koostuu pyöräkuormaajista, kaivinkoneista, tiehöylistä, telakaivukoneista ja kuorma-autoista, joten se pystyy suorittamaan useimmat urakkatyypit. Kuljetus, lastaus ja murskaus ovat osa kaivosyhtiöiden palveluita. Snells suorittaa liikkuvia murskausurakoita koko Pohjoiskalotin alueella, ja sillä on myös useita omia louhoksia Norrbottenissa, joissa valmistetaan painolastia. Tällä hetkellä konsernin palveluksessa on runsaat 170 työntekijää.

Niva 29, 98493 Pajala

Move to Lapland

Soulfullness I Tornedalen

Hyvinvointihieronta ja Soulspa | Junosuando

Holistinen terveys, hieronta, vaihtoehtoiset hoidot, soul coach, stressinhallinta, mindfulness, aistijooga, retriitti, luennoitsija jne.

Lautakoskivägen 51, 98496 Junosuando