Move To Lapland

Kolari | Pajala

Kolari

Move to Lapland

Tervetuloa Kolariin!

Kolari on noin 4000 asukkaan kunta Tunturi-Lapissa, Ruotsin rajalla. Kehittyvässä kunnassa asukasluku on kasvussa, uusia yrityksiä syntyy ja työllisyys on hyvällä tasolla. Monipuoliset palvelut, kaunis ja rikas luonto sekä oivallinen sijainti kutsuvat viihtymään. Kolari on myös suosittu lomailukunta tuhansine vapaa-ajanasuntoineen.

Kolari tunnetaan muun muassa Ylläksen kansainvälisestä matkailukeskuksesta, Tornio-Muonionjoesta eli Väylästä ja meänkielisestä kulttuurista. Kolari on myös portti Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, joka on Suomen kolmanneksi suurin ja kävijämäärältään suosituin kansallispuisto.

Tänne on helppo tulla. Suomen pohjoisen rautatieasema sijaitsee Kolarissa, ja lähimmät lentokentät ovat alle tunnin matkan päässä Kittilässä ja Ruotsin puolella Pajalassa. Kolariin pääsee myös valtatie 21:tä tai Väylän vartta kulkevaa maisemallisesti kaunista lohitietä pitkin. Tervetuloa!

Asuminen

Kolarissa on 16 elävää ja erilaista kylää, joista jokaisella on oma vahva identiteettinsä. Kolarin kylät ovat täynnä omalaatuisia tarinoita ja mielenkiintoisia ihmisiä. Väylänvarren lohikylät, järvikylät, kirkonkylä, Teuravuoman alueen kylät ja tunturikylät ovat kaikki omanlaisiaan kokonaisuuksia, jotka kannattaa ehdottomasti kokea paikan päällä, kaikkia aisteja käyttäen. Ihastu ja löydä omasi Kolarin monien mahdollisuuksien joukosta!

Omakotirakentajalle on tarjolla väljiä tontteja upeista maisemista ja rakentaminen on tällä hetkellä vilkasta. Viranomaiset auttavat mielellään sekä tontin hankkimiseen että eri rakennusvaiheisiin liittyvissä asioissa. Lupien käsittely on pienessä kunnassa ripeää. Teollisuustontteja on myös hyvin tarjolla ja Kolarista on erinomaiset yhteydet niin Ruotsiin kuin Norjaankin.

Kolari

KOLARIN

Muuttajan opas

Jos olet muuttamassa alueelle ulkomailta ja kaipaat lisätietoa Suomeen muuttamisesta, niin löydät sitä näiden linkkien takaa:

Move to Lapland

Koulut

Äkäslompolo:

  • Äkäslompolon päiväkoti
  • Äkäslompolon koulu, esikoulu – 6.luokka

Ylläsjärvi:

  • Ylläsjärven päiväkoti
  • Ylläsjärven koulu, esikoulu – 6.luokka

Sieppijärvi:

  • Sieppijärven koulu, esikoulu – 6.luokka

Kolari:

  • Jussintien päiväkoti
  • Kolarin koulu, esikoulu – 9.luokka
  • Kolarin lukio
Move to Lapland

Äkäslompolo

- Äkäslompolon päiväkoti
- Äkäslompolon koulu,
esikoulu - 6.luokka

Ylläsjärvi

- Ylläsjärven päiväkoti
- Ylläsjärven koulu,
esikoulu - 6.luokka

Sieppijärvi

- Sieppijärven koulu,
esikoulu - 6.luokka

Kolari

- Jussintien päiväkoti
- Kolarin koulu,
esikoulu - 9.luokka
- Kolarin lukio

Ajankohtaista

Tulossa pian!

Käytä Instagramissa hashtagia #kylienkolari #kolarilapland ja julkaisusi näkyy sivustolla!

Löydät meidät Instagramissa @kolarin_kunta

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There are no business accounts connected.
Move to Lapland

Aktiviteetit

Kolari

Liikkeelle kaikkina vuodenaikoina

Kolari on tuttu paikka laskettelun, hiihton ja muiden talvilajien ystäville, mutta se on liikkujan paratiisi ympäri vuoden. Kylät sijoittuvat tuntureiden, järvien ja niitä yhdistävien jokien läheisyyteen, joten puitteet harrastamiseen ovat erinomaiset. Paikalliset yrittäjät järjestävät aktiviteetteja eri puolilla kuntaa, ja voit helposti tutustua alueeseen myös itsenäisesti. Kolarissa sijaitsee Suomen suurin koko perheen hiihtokeskus, Ylläs. Ylläksen pisimmät rinteet ovat kolmen kilometrin mittaisia. Rinteet laskevat tunturin molemmin puolin kyliin päin, eteläpuolella Ylläsjärvelle ja pohjoispuolella Äkäslompoloon.

Kolarissa on hienot mahdollisuudet patikointiin ja retkeilyn. Valittavanasi on erimittaisia ja -tasoisia reittejä lapsiperheillekin sopivista lähiretkistä vaativiin erämaavaelluksiin. Halutessasi voit yhdistää luonnossa liikkumisen esimerkiksi geokätköilyyn.

Vietä kesäpäivä kylillä ja hyppää talvella suksille ja lähde nautiskelemaan laajasta latureitistöstä. Hoidettuja latuja ja moottorikelkkareittejä on Kolarin alueella satoja kilometrejä.

Alhaalta löydät hyödyllisiä sivustoja:

Urheiluseurat:

Move to Lapland

Palvelut

Kolarissa olet kattavien palveluiden äärellä

Kunnassa asuu paljon lapsiperheitä, ja heille suunnatut palvelut ovatkin erityisen hyvällä tasolla.

Kouluverkostosta pidetään hyvää huolta: kunnan eteläosassa sijaitsevan Sieppijärven sekä pohjoisen tunturikylien modernit hirsikoulut houkuttelevat perheitä ja ovat uudehkoja, joissa oppilasmäärät kasvavat iloista vauhtia. Kirkonkylälle suunniteltua uutta monitoimitaloa rakennetaan vuonna 2023, jossa suunnitelman mukaisesti lapset ja nuoret voivat käydä koko koulupolkunsa päiväkodista lukioon asti. Lisää tietoa alla olevasta linkistä.

Pohdinnan alla

Move To Lapland

Yritys

Palvelu | Sijainti

Yrityksen esittely

Osoite

Move To Lapland

Yritys

Palvelu | Sijainti

Yrityksen esittely

Osoite

Palvelu

Palvelu

Palvelu

Palvelu

Palvelu

Palvelu

Palvelu

Palvelu