Move To Lapland

Kolari | Pajala

KOE

Kolarissa

Vuodenajat
Tunturi-Lapissa

Talvi

Lappi on yksi harvoista paikoista, joissa on vielä kunnon talvi. Ensilumi sataa yleensä lokakuun lopussa ja lunta riittää toukokuulle asti. Pimeä ja kylmä kaamosaika kestää joulukuusta tammikuuhun. Talvella voi nauttia taianomaisista revontulista, kirkkaasta tähtitaivaasta ja kuun valaisemista nietoksista. Talvea ei tarvitse pelätä, kunhan ulos lähtiessä pukeutuu lämpimästi. Jos haluat haastaa itsesi, voit pulahtaa avantoon. Se on upea elämys, takaamme sen!

Kesä

Tunturi-Lapin kesä on lyhyt ja intensiivinen. Keskiyön aurinko valaisee öitä toukokuun lopulta heinäkuun puoleenväliin saakka. Tornion-Muonionjoki on lohijokena maailman parhaimmistoa ja lohenpyynti on suosittu harrastus paikallistenkin keskuudessa. Maastopyöräily on myös nostanut suosiotaan kesäisenä liikkumismuotona alueella. 

Move to Lapland
Kolari

Kevät

Helmikuussa päivä alkaa pidetä ja auringonsäteet alkavat lämmittää kylmästä kangistuneita kehojamme, hitaasti mutta varmasti. Elämä siirtyy pikku hiljaa ulos, ja paras ruoka valmistuu muurikkapannulla nuotion ääressä. Kevättalven aktiviteetit voivat olla mitä vain metsäisistä hiihtoretkistä joenjäällä pilkkimiseen. Hankikelit tuovat metsän ja luonnon helposti saavutettaviksi mahdollistaen pääsyn melkein mihin tahansa.

Syksy

Elokuun loppua lähestyttäessä kesän lämpimät päivät vetäytyvät tehden tilaa raikkaille tuulille ja ruskan hehkuville väreille. Illat hämärtyvät ja syysauringon painuessa maihin revontulet nousevat taivaalle. Syksy tuo mukanaan monia ulkoilmaharrastuksia: metsästyksen, marjastuksen ja sienestyksen. Metsä tarjoaa nyt myös rauhallisen virkistyspaikan ilman sääskiä ja mäkäräisiä.

 
Move to Lapland

Kolarin helmiä

Move to Lapland

Visit Ylläs

Suomen eteläisin suurtunturi, Ylläs, sijaitsee Kolarissa Länsi-Lapissa 115 km napapiirin pohjoispuolella.

Vuoden 2020 Pohjoismaiden parhaaksi ulkoilukohteeksi valittu Ylläs ja sen seitsemän tunturia tarjoavat mahtavat puitteet ulkoiluun kaikkina kahdeksana vuodenaikana. Laskettelua, hiihtoa, talvipyöräilyä, lumikenkäilyä, Snow village, maastopyöräilyä kesällä, retkeilyä, melontaa, kalastusta, moottorikelkkailua, porot, huskyt ja koiravaljakot… mitä tahansa haluatkin harrastaa, se onnistuu Ylläksellä.

Move to Lapland

Kylien Kolari

Hurjimmat tarinat, mielenkiintoiset faktat ja legendat Kolarin kylistä.
Muista kuitenkin, että näyttöpääte voi antaa sinulle vain ripauksen totuudesta, on siis parempi käydä kokemassa Kylien Kolari kaikkia aisteja käyttäen, paikan päällä.